Aluminium panelen

Aluminium panelen als plafond wordt veel toegepast in buiten- en bedrijfsruimtes. Het vergt nauwelijks onderhoud en is eenvoudig schoon te houden.

Plafond plaatsen met aluminium panelen

U kunt kiezen voor een plafond met aluminium panelen in vrijwel alle soorten ruimtes. Niet alleen in buiten- of bedrijfsruimtes, maar ook voor badkamers en keukens is dit plafond heel geschikt. Aluminium panelen zijn vochtbestendig en goed afwasbaar. Daarnaast heeft u ook nog eens keuze uit veel verschillende kleuren en designs, zodat u het plafond geheel op het interieur kunt afstemmen. Daarmee is het dus ook een prima keuze voor de woon- of slaapkamer.

Een plafond met aluminium panelen zorgt voor een strak en afgewerkt geheel, oneffenheden zoals bedrading, leidingen en schimmels zijn zo weggewerkt en de panelen zijn bij schade eenvoudig te vervangen. Ook kan met geperforeerde panelen gezorgd worden voor een goede akoestiek en is het plaatsen van inbouwspots geen probleem.

Aluminium composiet panelen

Er zijn verschillende soorten aluminium panelen op de markt. Tegenwoordig zijn aluminium composiet panelen erg populair. Deze panelen bestaan doorgaans uit twee lagen aluminium met daartussen een hoogwaardig kunststof (LDPE). Met deze panelen zijn diverse decoratieve afwerkingen mogelijk, waaronder panelen met reliëfoppervlak. Een unieke keuze!

Werkwijze aluminium panelen

Om u een idee te geven van hoe men te werk gaat bij het plaatsen van een plafond met aluminium panelen, leggen wij de werkwijze uit. Allereerst wordt het eventueel bestaande plafond verwijderd inclusief de losse delen. De onderconstructie wordt aangebracht, de verlichting wordt voorbereid en de aluminium panelen kunnen worden geplaatst. Daarna is het alleen nog een kwestie van het afwerken van de randen en het monteren van de verlichting.

Hierbij dient men wel rekening te houden met de mogelijke vorming van condens aan de binnenkant van de panelen. Om deze reden worden de panelen vaak voorzien van een vochtwerende coating. Condens wordt gevormd door warme vochtige lucht die neerslaat op het koude aluminium oppervlak. Dit kan worden voorkomen door het aanbrengen van de coating en het plaatsen van isolatiematerialen bij de naden.

Mocht bovenstaande in orde zijn dan zijn aluminium panelen ook zeer geschikt in ruimtes zoals de badkamer en keuken. Het kan goed tegen vocht en heeft geen kans op scheuren of barsten. Aangezien het panelen zijn zal er niet één groot vlak ontstaan zoals bij een spanplafond maar een plankenoptiek. Het plaatsen van aluminium panelen zorgt echter voor weinig overlast en kan in twee dagen worden gedaan.

Voordelen aluminium panelen

Aluminium panelen hebben een aantal voordelen in vergelijking tot andere materialen. Zo zijn ze licht van gewicht (drie maal lichter dan staal) en stabiel. Ook is het materiaal eenvoudig te bewerken waardoor het in allerlei vormen kan worden gemaakt. Er is bij de platen natuurlijk geen kans op scheurtjes en ook het plaatsen van verlichting is geen probleem.

Een ander voordeel is dat aluminium platen brandvertragend werken. Het is dus ook een heel veilige optie. Voor brandgevaarlijke ruimtes zijn de platen ideaal. Tot slot zijn aluminium platen een duurzame optie omdat ze recyclebaar zijn en nauwelijks onderhoud nodig hebben.

Nadelen aluminium panelen

Aluminium platen hebben echter ook enkele nadelen. Aangezien het materiaal vrij sterk is, kan het ook wat ruwer zijn bij de randen. Hierdoor kan het lastig zijn om het plafond netjes af te werken. Daarnaast is het niet mogelijk om met aluminium platen een groot egaal vlak te maken. Plaatsing van aluminium platen wordt namelijk gedaan door middel van een plankenstructuur. Tot slot ligt de prijs van aluminium panelen wat hoger dan andere materialen.

Prijzen aluminium panelen

Het plaatsen van een plafond met aluminium panelen is een van de duurdere opties. De kosten lopen van €2400,00 tot €2800,00 incl. btw. U krijgt hier echter wel een eenvoudig schoon te houden en vochtbestendig plafond voor terug.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u verdere informatie ontvangen? Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Neem contact met ons op!

Lead form
reCAPTCHA